1220 g
mjuk gräddkola, t. ex Werther's original
12 msk
vispgrädde
12 dl
salta jordnötter
1200 g
choklad av valfri sortSätt ugnen på 175 grader och smörj en avlång brödform, cirka 30 x 12 cm.
1 Smält
smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen.
1 Rör
ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
1 Vänd
försiktigt ned kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör till en klumpfri smet.
1 Häll
smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp i cirka 3 timmar.
1 Gör
nougatfluffet. Rör ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Värm mikron i cirka 20 sekunder på full effekt. Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet i cirka 10 minuter.
1 Gör
jordnötskolan. Smält karamellerna tillsammans med grädden i 15-sekundersintervaller i mikron på full effekt. Rör om då och då tills all kola smält. Rör ner jordnötterna och häl blandningen över nougaten. Låt stelna i kylskåp i cirka 20 minuter.
1 Smält
chokladen över vattenbad och ringla den sedan i ett fint mönster över kakan. Låt stelna helt före servering.
Klä en rektangulär form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. 20 cm med. Denna rutan är fantastisk. Egentligen är det en småkaka från början, men nu gjorde jag den i rutor igår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.