Kladdkaka med jordnötskola
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör

  • 1100 g mörk choklad, 70 %
  • 12 msk jordnötssmör
  • 12 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 11 msk kakao
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12 1/2 dl vetemjöl
  • 11 burk mashmallowfluff
  • 11 1/2 dl crunchy jordnötssmör
  • 1220 g mjuk gräddkola, t. ex Werther's original
  • 12 msk vispgrädde
  • 12 dl salta jordnötter
  • 1200 g choklad av valfri sortSätt ugnen på 175 grader och smörj en avlång brödform, cirka 30 x 12 cm.
  • 1 Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen.
  • 1 Rör ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
  • 1 Vänd försiktigt ned kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör till en klumpfri smet.
  • 1 Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp i cirka 3 timmar.
  • 1 Gör nougatfluffet. Rör ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Värm mikron i cirka 20 sekunder på full effekt. Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet i cirka 10 minuter.
  • 1 Gör jordnötskolan. Smält karamellerna tillsammans med grädden i 15-sekundersintervaller i mikron på full effekt. Rör om då och då tills all kola smält. Rör ner jordnötterna och häl blandningen över nougaten. Låt stelna i kylskåp i cirka 20 minuter.
  • 1 Smält chokladen över vattenbad och ringla den sedan i ett fint mönster över kakan. Låt stelna helt före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.