Hade nog lite för hög värme när jag påbörjade torkningen av trattkantarellerna i varmluftsugnen. Förra årets som torkade på ett myggfönster framför en värmepump har en helt annan färg och storlek
Pensla med lite sås. Blanda med äpple, olivolja och ruccola. Toppa med kantarellerna. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, 2 krm salt ca 3 min. Bryn runt om i panna med 1/2 msk smör. Servera med potatisgratäng 4 pers
Sen steker du i stekgrytan med en klick smör. Krydda med salt, pepparmix och paprikapulver. Skiva gärna en lök och låt fräsa med i början, jag hade dock ingen lök så jag fick rakt va utan
Smaka av med peppar. )Köttfärsröra medtrattisar och messmör4 portioner1 gul lök, fint hackad1 dl trattkantareller från frysen (eller färska - tag då ca 300 g)½ msk margarin400 g nötfärs1½ msk kalvfond1 dl vatten½ msk soja1½ dl laga lätt grädde1 dl lättmessmörsvartpepparFräs lök och svamp i margarinet i en stekpanna
HÖSTPANNKAKOR MEDTRATTISAR, RENSKAV OCH RÅRÖRDA LINGON. Men ibland är det extra magiskt…för vem har renskav, trattkantareller, rårörda lingon, VÄSTERBOTTEN och tillräckligt med ingredienser för att göra pannkaka
Denna enkla macka med svamp är en dröm. Fantastisk i kvällsmyset med en kopp te. För ja, jag använde faktiskt torkade trattkantareller, och till en början med var jag inte övertygad att de skulle bli goda att göra stuvning med
Samtliga har en helt vanlig pajbotten och samtliga är gjort med tacomixpåse. Jag gjorde istället en botten med majsmjöl och kryddade soyafärs med vitlök, paprikapulver och spiskummin (det är spiskummin som är själva grejen i tacomixpåsen), det resulterade i en lite roligare och antagligen mycket nyttigare tacopaj
En riktigt läcker kantarellpaj av alla härliga trattisar jag fått. Jag tog också upp ett litet paket rökt skinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
Här får ni min favoritgryta med älgkött. ÄLGGRYTA MED SVAMP OCH LÖK. maizena att reda av med. Bryn köttet, krydda och puttra köttet mört i buljong, späd så att det hela tiden är täckt med vätska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.