Bakad äpplehalva med havrecrunch
Dan Sukker
Dan Sukker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 stora äpple
  • 130 g smör
  • 12 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 12 msk Dansukker Ljus Sirap
  • 11 tsk kanel
  • 180 g smör
  • 13 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 12 tsk kanel
  • 11 dl havregryn
  • 11 msk vetemjöl
  • 11 nypa saltSätt ugnen på 200 °C. Skala äpplena och dela på mitten. Skär bort kärnorna och det hårda runt. Skär smala snitt i längs med äpplehalvorna. Smöra en ugnsform och lägg i äpplehalvorna. Smält smöret i en kastrull och häll i muscovadorörsocker, sirap och kanel. Blanda ihop smeten och pensla på äpplena. Täck formen med ett folieark och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Gör under tiden havrecrunchet. Smält smöret och blanda i övriga ingredienser. Rör om. Ta ut äpplena från ugnen och ta bort foliearket. Fördela havrecrunchet på äpplehalvorna och ställ högst upp i ugnen. Grädda i cirka 10 minuter. Servera med vaniljglass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.