1 ca
25 g mörk chokladBotten: Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter. Lägg smör och socker i en bunke och låt gärna stå framme en stund så smöret blir mjukt. Rör ihop till en jämn smet med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Vispa gärna 3-5 sekunder med elvisp för varje ägg. Blanda bakpulver och vetemjöl. (Alternativt vispar du i bakpulvret först, 3-5 sek med elvisp.) Häll i detta och den smälta chokladen i smeten. Vispa till en jämn smet, ca 5-10 sekunder med elvisp. Bred ut smeten i formen. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 50 minuter. Låt den färdiga tårtbottnen svalna under bakhandduk. Fyllning: Tag bort den löstagbara kanten från formen. Skär tårtbottnen i två eller tre delar med hjälp av en brödkniv. Lyft över den understa delen av tårtbottnen till ett tårtserveringsfat. Bred på aprikosmarmeladen. Om du har skurit din tårtbotten i 3 delar lägger du på den mittersta delen. Vispa grädden. Blanda i Baileys och socker. Bred en fjärdedel av gräddblandningen (antingen ovanpå marmeladen om du gjort 2 delar av din tårtbotten eller ovanpå mittendelen om du gjort 3 delar av din tårtbotten). Lägg på den översta tårtbottnen. Bred på två tredjedelar av gräddblandningen runtom tårtans kant och ovanpå. Garnering: Hacka mandeln. Blanda den hackade mandeln med så mycket av Kahluan att den blir kladdig. Garnera sedan kanten med den (eftersom mandeln är kladdig så fastnar den lätt i grädden, bara att trycka dit). Blanda resten av Kahluan med resten av den vispade grädden och bred eller spritsa den ovanpå tårtan. Garnera med vindruvor och/eller flagad choklad (skär med osthyvel).
Tårta med smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Ska det vara choklad tårta till någon som älskar choklad så ska det vara CHOKLAD i massor tycker jag och det blev det
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Jag tycker om att överraska med något hembakat när jag är bortbjuden. I mån av tid givetvis. Både jag och mina nära vänner är rätt spontana, träffas då det finns någon minut över och det behöver inte vara avancerat runt oss
Hej och välkomna till min blogg. Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
Ingredienser (garnering & glasyr). Den här tårtan har jag velat prova på att baka länge och när ingen mindre än en av mina bästa vänner blir min granne så är det klart det ska firas med något riktigt gott
Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Vispa äggvitorna och blanda ner sockret & vårgårdariset. Denna smarriga tårta bjöd Theres oss på då vi var hemma hos dem sist, hade aldrig ätit nån liknande innan och denna var verkligen supergod
Då vet ni att Catarina König vann med denna finaltårta, eller Catarinatårta som den kallas. En tårta med citronbottnar, fylld med passionscurd och hallonmousse och slutligen täckt med en underbar vit chokladfrosting
Så jag bestämde mig för att testa göra en stor tårta på muffinsreceptet när jag fyllde år. Bre ut Propud vanilj på understa lagret, sedan kokta hallon (eller önos lågkalori hallonsylt) på det andra lagret och till sist vispa grädde och klä tårtan i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.