1 burk Bagarens Rågsurdeg. 1 burk Bagarens Rågsurdeg. Att baka surdegsbröd är ju väldigt trevligt och så men den här tiden på året så har i alla fall inte jag någon varm (25-30 grader) plats där surdegen kan stå och jäsa i fyra dygn, så därför tyckte jag att det kunde vara kul att prova KronJästs nya surdegs-bas
¨ . . Nu har jag visserligen lagt upp detta inlägg och detta recept för bara någon vecka sedan, men eftersom sökstatistiken pekar på att många är på jakt efter semmelrecept såhär dagen innan så kommer det än en gång
Det här brödet är väldigt populärt i min familj. Eftersom vi fick besök av släkt när jag var hemma i Luleå, som jag vet också älskar det här brödet, passade jag på att baka det igen
Jag försökte mig på att baka surdegsbröd för ett par veckor sedan. Det gick sådär. Surdegsgrunderna bubblade som bara den i mina glasburkar och jag trodde jag hade fått en flygande start
Idag var vi iväg och shoppa dagis/skolkläder till barnen. Insåg ju att lille Rasmus faktiskt ska börja inskolas på dagis om ca 2 veckor och han äger inga regnkläder
ett lyckat resultat. Så har då även jag ramlat huvudstupa in i surdegarnas förlovade land. Har bakat en hel del med poolish, som är som en surdeg-light men tänkte slå till och göra det "på riktigt"
1 burk (150 g) Bagarens Vetesurdeg. 1 burk (150 g) Bagarens Vetesurdeg. Provade ju kronjäst rågsurdeg för ett tag sedan och nu testade jag deras vetesurdeg, burken kostade runt 17 kronor och luktade inte fullt lika surt som rågsurdegen
Att baka surdegsbröd kräver tålamod vilket jag inte har. Men mina två senaste försök att baka surdegsbröd var så lyckade att det var helt klart värt mödan och tiden
Det här är mitt bästa bröd just nu. Det är håligt, segt och har mycket smak. Precis som jag vill ha det. Jag fick baka många gånger innan jag det blev som jag ville
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.