Servera torsken på en bädd av äggsås, medbaconlindade bönor eller sparris till. Mikael Erikssons bild på torskmedäggsås som togs till LCHF för seniorer
Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Handla skulle jag också ha behövt göra, men bilen är fortfarande inte vinterskodd så jag tror jag väntar till efter lunch med att åka iväg till affären
Jag serverade med pressad potatis och gröna ärtor. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispa ihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter
Lägg torsken i en ugnsfast form och häll över oljan och klicka på smöret. Vill du ha ännu lyxigare mos så bryner du smöret innan du blandar den med mjölken
Tänkte i stället bjuda er på förra fredagens middag som var Baconlindadtorskmed tomatris. Riset blev väldigt krämigt och gott och med bacon och lite gömda kryddor till torsken var middagen fulländad
Torskmedäggsås från LCHF för seniorer. Tack också för att ni hjälper mig att sprida mina recept på naturligt god mat till vänner och bekanta i sociala medier och i verkliga livet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.