Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Det blev väldigt gott, som en blandning mellan bröd och paj. Till min kusin Lina och alla er andra måste jag också dela med mig av det bästa focacciareceptet med mjöl jag har
För oss är det helt nytt att både laga och äta något med etiketten "Raw food". Hon har snackat så sej hes om hur god den är och hur god alla som smakar den tycker att den är, så nu kände vi att det var lite upp till bevis för denna råa pannacotta
Vissa år slår det förstås fel och man får knappt ihop till en endaste äppelkaka, men väldigt ofta dignar alla våra olika äppelträd av frukt som dels förvandlas till must på Äppelfabriken på Ekerö, dels blir till mos, dricka, äppelkakor och allt möjligt annat
Både jag och Lennart har blivit mycket bättre i våra leder under de här åren, han har artros i ryggen och jag har haft problem med mina axlar och höfter
Vi har ätit den både till ugnsbakad lax med marinerade räkor och till marinerad fläskytterfilé. "Grönsåser" har det blivit ganska många under årens lopp, och ofta har jag gjort dem lite "hipp som happ" och smakat av och duttat i det ena och det andra vartefter
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge och med en vitsås som får extra piff och smak med både parmesan och getost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.