Ta en tillräckligt stor bunke så den inte jäser över kanten, och täck ordentligt med en plastpåse. Det bästa vore om degen får jäsa i kylen över natten
Degen kan dock fortsätta att jäsa i frysen så var noga med att lämna. Det är ett mjöl med hög proteinhalt som gör att degen binder mer vätska än vanligt mjöl
Degen räcker till en helt plåt, 6-8 ganska stora pizzabitar Börja med att smula ner jästen i en bunke och blanda ut jästen med ½ dl fingervarmt vatten. Ta sedan och börja tillsätta vetemjölet, börja med 4 dl och blanda med en matsked så att allt blandas runt och häll därefter i ytterligare 3 dl
FacebookTwitterGillaGilla Laddar. Testa även med chokladkross, det smakar jättegott. Känner ni för att baka tekakor så måste ni testa detta recept med havregrynsgröt, också väldigt enkla men goda
Krydda med salt och peppar och rör i lätt creme fraiche och soja. Nyp till ordentligt i kanterna och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper
Täck över med plastfilm och låt jäsa 60 minuter i rumstemperatur. 75 g vetemjöl med hög proteinhalt, gärna stenmalt. Poolish75 g vatten 28 grader 25 g jäst 75 g vetemjöl med hög proteinhalt, gärna stenmalt
Pizzadegen jäser en del på bara ett par dagar och ska du köpa fler och frysa in så bör dessa inhandlas på torsdagen – det finns då tillräckligt med jäskraft när du tar fram den ur frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.