Lägg mjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med plastkniven monterad. Värm vattnet till 37º och häll i påfyllningsröret och kör maskinen i ca 2 minuter, tills degen blir smidig
Smula ner jästen i en skål och tillsätt kallt vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i kallt vatten. Tillsätt olja, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner lite i taget i degvätskan
Allas vår Ernst lagade de här i ett program av Sommar med Ernst. Sen dess har de legat kvar i huvudet och påskledigheten kändes som en bra tid för ett första försök
Och antagligen är det därför det knappt har dykt upp några recept på matbröd här på bloggen. En sak som aldrig har varit min starka sida är att baka bröd
Matbröd. Vi kom på idén till detta recept genom en bild på pinterest. Det såg så fräscht ut, med ett mjukt bröd, färska grönsaker, och mumsiga kikärter