Räkor fick det bli som förrättoch kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. En trerätters middag blev det i vanlig ordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan
En avokado är mogen när man håller pekfingret mot den lilla knoppen (grenen) och tummen under den tjockaste delen, trycker och så ska det ge efter LITE
Memman väntar på oss i kylen och ska avnjutas med vispgrädde till dessert. Men inte tackar man nej till en extra långsam dag för då borde man ju hinna med extra mycket kan man tycka
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Spara lite räkortill garnering. Dela och gröp ur avokadon. Mosa avokadoköttet. Fyll de tomma skalen med röran och garnera sedan med räkor samt rom om man gillar det
Skär försiktigt runt avokadontills du når kärnan, låt sedan kniven glida runt hela kärnan. Lägg räkorna i mjölet och vänd dem tills de är helt täckta av mjöl
Idag bjuder vi på både förrätten som var en purjolökstarte med rom och så ostbrickan med tillbehör. Här har vi klarat av allt som skulle fixas till julafton, sillarna blev inlagda i dag och skinkan ligger i kylen och väntar på att bli kokt
Mycket smakrikt och passar perfekt en fredag till exempel. Ställ svalt till serveringen. Fördela räkor, avokado, sockerärtor och salladslök på brödskivorna
Blanda alla ingredienser till marinaden. Ta upp räkornaoch låt dem rinna av, men spara marinaden. Nu är det lördag och som vanligt blir det ett recept, måste kolla i morgon hur många år jag har hållit på med detta… det är inte många lördagar jag har missat
För nån helg sen åt ju jag och Mattias "Heta räkor med habanero och vitlök" som kvällsgott. Tillsätt vitlöken och habanero och när oljan börjar koka, sänk värmen något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.