Jag har nog det bästa receptet på vetedeg ever. Bullarna blir saftiga, fina, höga, goda. Receptet kommer från mamma och det är det enda vetedegsrecept som nånsin behövs
Idag ska ni få ett kanonrecept som ni kan använda är ni vill smaska i er goda bullar men inte har tid för deg som ska jäsa, bakas ut för att sedan jäsa en gång till innan de gräddas
För er som bara till baka ca 20 bullar. )25 g jäst2,5 dl mjölk100 g smör1 msk kardemumma½ dl socker1 nypa salt1 tsk Kanel6-7 dl mjölTill fyllning100 g smör1 tsk vaniljsocker2 tsk kanel2 msk socker1 tsk kardemummaÄgg till pensling o pärlsocker som garnering
Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Häll på mjölken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, rumsvarmt smör i klickar, ägg och det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg
På begäran kommer här mitt bästa bullrecept, så där lagom till "Kanelbullens dag" den 4 oktober. (Det kan hända att det kommer dagsfärska bullbilder då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.