Det är ganska lätt att känna efter med, gör något mycket lätt ansträngande (typ spring uppför en trappa) - om hjärtat bankar hårt efter det så ska man nog inte anstränga sig mer (det här är min egen metod, inget vetenskapligt utan bara lite tanke bakom)
Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Tiril hade ju simskola ikväll också så då passade jag på att simma igen, som förra veckan. Nu med nya mobilen har jag mer plats för appar så har börjat med Runkeeper igen, har ju tränat iallafall också men det blir liksom lite pepp att "dokumentera"
Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Det är safttider, både för att dricka och göra saft. Mamma använde de sista, träiga, rabarberna på sensommaren för att koka mängder av saft som sedan frös in för att drickas när nästa sommar kom
Det som behövs för attröka lax är en röklåda, alternativt en grill med lock t. Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig mera kommer att köpa hem varmrökt lax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmrökt lax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
Som kock måste man provlaga allt och förra året bestämde jag mig för att koka hummer. Jag måste erkänna att detta var riktigt jobbigt som förstagångshummerkokare
och jag mår ok förutom att högra sidan av kroppen ömmar och jag är lite blåslagen. Fyra ingredienser och tio minuter är allt som krävs för att du ska kunna servera den här ljuvligt goda desserten
Då var det dags igen att lägga lite lingon på burk och vi gjorde precis samma recept som förra året, det vore ju dumt att ändra på ett så fantastiskt gott recept
Genom att hälla hett vatten över mjöler och ”cerealier”, gärna grövre typer som fullkornsmjöl och råg/vetekross, så ökar man degens vatteninnehåll och sätter stopp för vissa enzymer i brödet, vilket påverkar brödets smak, näringsvärde, konsistens och hållbarhet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.