Receptet kommer ursprungligen från en av Leilas kokböcker men jag har modifierat det lite. Jag har dessutom tänkt att jag ska baka bröd idag och eftersom vi ofta äter italienskt när vi är här blir det högst troligt focaccia
Kombinationen maräng, jordgubbar och vispgrädde är verkligen sommar för mig så det här är en tårta/bakelse som jag kommer njuta en hel del av när jag fikar i trädgården framöver
För ett par år sedan fann jag lösningen, att koka den i ugnen. Som ni sett på Facebook har jag redan ätit min första vörtbrödssmörgås med julskinka i år
Första brödet ut att testas blev ett långjäst och knådfritt valnötsbröd. Och på köpet har jag fått lära känna andra lika mattokiga som jag och fått kika in andras kök
Använd hela kardemummakärnor som du själv maler, då kommer smaken betydligt mer fram. Och nu har jag till och med hunnit att styra hem igen eftersom det där med attpublicera det här inlägget, det glömde jag fullständigt bort i morse
Idag är det iallafall grundmålat och imorgon blir det semester och landskamp på råsunda. Herr Backa kämpar på med verandamålningen, skrapar och har bytt några brädor
Jag kommer i och för sig ihåg att vi försökte göra en grovkornig variant för några år sedan men den blev inte alls god och efter det har vi nöjt oss med att köpa
Sen skar jag en av dom runda bottnarna så att den skulle passa i mitten. Jag bakade två runda bottnar och en rektangulär botten, enligt detta recept på höga fluffiga tårtbottnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.