Då var det dags att baka och denna gången blev det ett par riktigagodis kakor. Jag har aldrig bakat dessa förut och dom ser så himla goda ut och det är en massa människor på olikabaksidor som testa dessa och alla verkar gilla dom
Att förnya sig med lite goda recept till påskbordet är alltidroligt. Förutom de traditionella ägghalvorna, sill, lax och påskskinka så testade vi att göra egen paté för första gången
Vispa samman ägg och socker till en fluffig smet. Tillsätt olja och vaniljsocker. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och eventuell kakao i en separat bunke
Elin och jag har bakat påskbröd som vi ska överraska farmor och farfar med. Degen är samma som tillvanliga grahamsbullar så orkar niinte göra bokstäver av hela satsen är det bara att rulla bullar av det som blir över
Stansa sedan ut med valfria formar, förslagsvis pepparkaksformar. Kantbitarna kan de vuxna ta hand om. Vispa snabbt samman äggen med Milda Mat 15 %, salt och peppar. Häll iäggstanningeni en smord ugnsfast form och baka i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter (tills den har stelnat). 1 dl Milda Mat 15 %. 5 tsk vitpeppar. 2 msk flytande Mildamargarin
Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten. Här använder jag den till en ugnsstekt lax med mycket grönsaker
IngredienserPortioner. 8 2 dl crème fraiche 200 g färskost 200 g handskalade räkor 1/2 burk röd stenbitsrom (1/2 burk motsvarar ca 35 g) 1/2 st rödlök 1/2 kruka färsk dill 1 tsk pressad citronsaft salt peppar 18 st skivor formfranska Garnering 2 dl crème fraiche 200 g färskost 80 g ostbågar/cheez doodlesDekoration salladsblad ostbågar/cheez doodles handskalade räkor röd stenbitsromcitronskivordillkvistar Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad på Mackan, 3 olika smaker 15 % rabatt Oatly 150 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färskost 5. - Rabatt Philadelphia 175-300 g Mer info Ladda kupong
persiljatimjan Ugn. Blanda samman soja, teriyakisås och ingefärai en plastpåse och lägg i köttet. Krydda med salt och peppar och bryn i smör i stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.