Glada Påsk Recept. Att förnya sig med lite goda recept till påskbordet är alltid roligt. Förutom de traditionella ägghalvorna, sill, lax och påskskinka så testade vi att göra egen paté för första gången
Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg och socker till en fluffig smet. Tillsätt olja och vaniljsocker. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och eventuell kakao i en separat bunke
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen och tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen
Värm juicen och vattnet till 37 grader eller fingervarmt. Blanda ner jästen och sen oljan, saltet, sockret, den smulade persiljan, alla frön, samt de rivna morötterna
Vispa snabbt samman äggen med Milda Mat 15 %, salt och peppar. Häll i äggstanningen i en smord ugnsfast form och baka i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter (tills den har stelnat)
I år testar vi en annan variant på påskbröd. Ett annat år gjorde vi ett grekiskt påskbröd. De år vi inte gjort något speciellt har vi i alla fall kommit med några rejäla surdegslimpor, vitt och fluffigt och smakrikt och lite segt
Men det gäller att få tag på glada kycklingar. Inga snabbuppfödda broilers som trängs i små utrymmen, utan glada små gula kycklingar som fått gå fria, äta gott och blivit älskade från äggstadiet
Hej alla glada matvänner. I helgen firade jag och min familj min pappas 80 års dag med en kall tjeckisk öl på Glada Stinsen Restaurang & Pub på söder i Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.