Min bana började medsaltrostade mandlar. Saltrostadecashewnötter. Saltrostade solroskärnor. Varför ska man saltrosta sina egna nötter när det finns färdiga att köpa
Brulén ska stanna men fortfarande gunga till när du rör på plåten. Jag satt här hemma en kväll framför datorn fast besluten om att jag skulle hitta en efterrätt smaksatt med messmör
Strö ett tunt lager strösocker över bruléerna och karamellissera dem med en brännare eller kör dem snabbt på högsta grilleffekt i ugnen tills sockret är karamellisserat precis före servering
Igår skulle jag skoja till det och smaksätta med citron men det blev bara gegga, en annan gång provade jag med en gnutta päronkonjak i, det blev väldigt starkt
Så saltrostadenötter är en ganska fantastisk uppfinning enligt mig och det är smidigt att ta med sig i väskan när man är ute och reser eller om man får ta med sig sådant till jobbet
Sänk värmen till medel och strö över råsocker och skaka om pannan. Valnötter. Tillsätt vattnet när sockret börjar smälta och rör försiktigt med träsked
Jag tycker att det ska göras med äkta vaniljstång och vispgrädde och ha ett ganska tjockt lager med karamelliserat socker högst upp som man knackar hål på med skeden
Fyll glas eller små glasburkar med äppelkompott, vaniljgrädde och toppa medsaltrostadenötter. Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr panna tillsammans med flingsalt
Rosta jordnötterna i en torr, varm stekpanna med saltet. Hacka nötterna och strö dem över dadlarna. Fyll en spritspåse med 100 g av osten. 50 g jordnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.