Ha i mandel, aprikoser, urkärnade dadlar, kokosolja och äppelmos i en mixer. Gör dem till mindre bitar och de är perfekta som mellanmål till barnen ihop med någon frukt eller liknande
När det är helg får man lyxa till det lite, jag bakade den här aprikostarten/pajen. Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor
Rör ut jästen i den kalla mjölken och tillsätt sedan ägg, socker och mjöl. Tillsätt därefter nötter och russin och blanda så att de blir jämt fördelade i degen
Halvera och kärna ur aprikoserna. Karamellisera strösockret i en stekpanna på medelvärme tills det blivit gyllene, häll på champagnen, lägg i vaniljstång och märg
Dela frukten i bitar, ta bort kärnorna (släng) och lägg ner frukten i karamellagen. och saften av. 4 st nektariner, 4 st aprikoser eller valfri frukt1 dl socker½ dl kokande vattenSaften från 1 st citronNågra droppar whisky, rom eller konjakTäck botten på en tjockbottnad kastrull med 1 dl socker och smält till gyllende färg. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt ½ dl kokande vatten och saften av 1 st citron. 4 st aprikoser
Persikan passar bra i marmeladen då den inte kokar sönder lika mycket som aprikoserna. Riktigt god är denna marmelad till ost och speciellt till gratinerad getost
Smula jästen i en bunke och. 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning) 2 dl gräddfil 200 g torkad frukt (jag använde aprikoser) ca 10 st torkade fikon till topping Värm vattnet till ca 37 grader
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor
Skölj och skiva aprikosernaoch skölj och finhacka basilika. Skölj och strimla rödkål och sallad. Blanda ihop olja med citronsaft och ringla över salladen
Det här brödet innehåller ingen sirap vilket många liknande bröd gör utan får sin sötma av torkade aprikoseroch sin saftighet av yoghurt tillsammans med rivet äpple
Blanda de grovt hackade aprikoserna med nötter, frön och torra ingredienser. Folk frågar mig ofta hur det är möjligt att bo i Italien och inte äta pizza och pasta, men för mig är det inget problem, för jag har aldrig varit en stor konsument av varken pizza eller pasta ändå (och när det kommer till framförallt pasta, så finns det många goda alternativ)
Receptet till dessa goda och saftiga frallor, innehållande bland annat rivna morötter, aprikoseroch linfrö, hittade jag på den härliga matbloggen 'Kryddburken'
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.