Där hade de med det här magnifikt goda och superenkla receptet på morotsmarmelad. Hösten smyger sig på och med den följer osökt en längtan att boa, mysa, sylta, safta och göra långkok
Dela frukten i bitar, ta bort kärnorna (släng) och lägg ner frukten i karamellagen. och saften av. 4 st nektariner, 4 st aprikoser eller valfri frukt1 dl socker½ dl kokande vattenSaften från 1 st citronNågra droppar whisky, rom eller konjakTäck botten på en tjockbottnad kastrull med 1 dl socker och smält till gyllende färg. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt ½ dl kokande vatten och saften av 1 st citron
Skala och skölj morötterna. Blanda aprikoser, morötter och socker i en kastrull. Tillsätt apelsin - och citronsaft och koka på svag värme tills det tjocknar till den konsistens du vill ha
Här kommer ett recept på morotsmarmelad som jag smaksatt med clementin och vanilj. Passar nu till jul tillsammans med pepparkakor och ädelost eller bara på en god ost
Smula jästen i en bunke och. 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning) 2 dl gräddfil 200 g torkad frukt (jag använde aprikoser) ca 10 st torkade fikon till topping Värm vattnet till ca 37 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.