Sylt och marmelad är gott på bröd. Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Där hade de med det här magnifikt goda och superenkla receptet på morotsmarmelad. Hösten smyger sig på och med den följer osökt en längtan att boa, mysa, sylta, safta och göra långkok
Jag älskar denna tid innan jul när man får stå i köket och göra godis efter godis. Som tex att koka kola, det gör jag nästan bara en gång om året, därför får man en speciell känsla när man står där framför spisen och rör i kolan
Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Skär blomkål, broccoli och purjolök i grova bitar. Smält matfettet i en kastrull och rör i vetemjölet. Krydda såsen med salt och peppar och rör ner osten
Jag började igår med knäck, samma recept som förra året som ni hittar HÄR, sen gjorde jag även dessa tryfflar med smak av apelsin och saffran, och oj vad goda de blev
Ta skålen från värmen och vänd i yoghurt. Skala apelsin och grapefrukt med en vass kniv. Lägg ut citrusfrukten på assietter och toppa med en klick cho-kladkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.