Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag har tillsammans med Klädesholmen Sill (läs mer här) tagit fram två recept på matjessill som passar finfint till midsommarbuffén
Servera gärna med hackade valnötter och lite extra kanel på toppen. Att börja dagen med en skål havregrynsgröt är både hälsosamt, mättande och ekonomiskt
Idag får du tips påtvå goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen. På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott
Stjälp upp den, med botten upp, på ett fat. Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet. Bred ut smeten i rundeln på bakplåtspapperet och jämna till ytan och kanterna, gör en fördjupning i mitten
Man rör ihop den på en minut kvällen innan, låter den svälla till sig i kylen över natten, och plockar sedan bara fram den och toppar den med något kul när det är dags för frukost
När omeletten börjar bli fast, smaka av med salt och peppar. Stek försiktigt under omrörning, när omeletten börjar bli fast, tillsätt riven ost på toppen
Vi jobbar påmed utbildningarna mot restauranger, hotell, förskolor och skolor, vi hjälper till med att se över menyerna för att få ut det optimala ur hälsosyn och inte minst våra kostrådgivningar
Men vi stod där med högar av köttbullar, två patéer och burkar med grönkål. Kompisen med de manliga matvanorna som förvånat konstaterade att han gillade mina marinerade morötter
Båda kakorna är ganska mäktiga så det räcker med små bitar. Idag bjuds det på något varmare väder så förhoppningsvis blir det en liten promenad i eftermiddag
Servera med vaniljglass och ljus sirap. Det andra sättet innebär att man doppar bananbitarna i frityrsmet och friterar, dessa blir mest lika de bananer som serveras på kinesiska restauranger och det är fantastiskt gott
Har ni barn så är detta ett ypperligt tillfälle att låta dom vara med i köket, fram med lite smått och gott från kyl och skafferi på bordet och släpp loss fantasin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.