Desert

  • 16 Recept

Amerikansk äggtoddy

I separata skålar vispar du följande. Vispgrädden. Äggvitorna (vispas styva). Äggulorna. Vispa ihop sockret med gulorna
Lemon curd

Lemon curd

1 dl pressad citron. 11½ dl strösocker. 14 äggulor. 150 g Arla® Svenskt Smör. 1Receptet gäller för 3 dl 1 dl pressad citron 1½ dl strösocker 4 äggulor 50 g Arla® Svenskt SmörGör så här Koka upp den pressade citronsaften med socker
Cornflakespaj med rabarber

Cornflakespaj med rabarber

Här skruvas det Ikea-skåp så det står härliga till. Ja inte av mig då för jag skurar för fullt. Så fort ett skåp flyttas ska väggar, tak och golv torkas och sen ska det nya skåpet torkas innan det ställs på plats
After Eight Päron

After Eight Päron

Mmm. After Eight Päron var en het efterrätt på 70-talet. Vi brukar göra den ibland när vi vi är sugna på nåt sött - snabbt
Pavlovabakelse med lemoncurd

Pavlovabakelse med lemoncurd

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och salt till styvt skum i ren skål med ren elvisp. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning
En av världens festligaste efterrätt…lätt som en plätt!!! Fixa till helgen kanske?

En av världens festligaste efterrätt…lätt som en plätt!!! Fixa till helgen kanske?

Jag har länge varit nyfiken på att göra Glace au four, som är franska och betyder just, glass i ugn. Skumt tänker man genast, kyla och värme går ju inte ihop men marängen isolerar glassen och den ska ju bara gratineras snabbt så den är bara inne i ugnen en kort stund…simsalabim så kommer det ut en riktig ögonbrynshöjare vill jag lova
Bakad brie med sirapsnötter och havssalt

Bakad brie med sirapsnötter och havssalt

Hej på er,. Söndag, härliga söndag. Ljuvligt med helg. Jobb väntar som vanligt imorgon – men tiden går fort, snart får vi njuta av lediga dagar