Förhoppningarnas Kokbok

Förhoppningarnas Kokbok

Churros

Churros

Ingredienser Portioner. ca 20 st 1 1/2 dl vatten 1 1/2 dl mjölk (3 %) 125 g smör 1 krm salt 2 msk strösocker ( extra att rulla dem i) 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g) 3 st ägg ca 1 1/2 l rapsolja till fritering 200 g smält mörk eller ljus choklad till servering Lägg till i inköpslistan
Fasters Baklava

Fasters Baklava

25 Oktober 2018. Fasters Baklava. Baklava måste vara det mest kända bakverket från Mellanöstern. Den består av en frasig filodeg som fylls med hackade nötter och som man häller en sockerlag på direkt när den kommer ut ur ugnen
Äggvåfflor

Äggvåfflor

Smält smöret och låt svalna något. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet
Kakvåfflor

Kakvåfflor

Skölj och skrubba citronen väl innan du river skalet. Vispa ägg med socker till en luftig massa. Tillsätt citronskalet och fettet och sikta ned potatismjölet i smeten och rör om
Donuts

Donuts

Smält smöret och värm det tillsammans med mjölken till 37 grader. Smula ner jästen och lös den i blandningen
Nutellafyllda skumbollar med schweizernöt

Nutellafyllda skumbollar med schweizernöt

När jag gjorde mina nutellafyllda skumstrutar som ni kan hitta i mitt förra inlägg, så hade jag samtidigt en idé om att göra denna variant utan strut och som är doppade i schweizernöt istället för vanlig choklad
Marinerade soltorkade tomater

Marinerade soltorkade tomater

Koka upp vattnet. Lägg i tomaterna och tag kastrullen från värmen. Låt tomaterna stå tills allt är kallt
Panerad fetaost med tzatziki

Panerad fetaost med tzatziki

Skär osten i bitar. Vänd osten först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek osten i en stekpanna med olja tills den fått fin färg
Äggtoddy

Äggtoddy

Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden och blanda den med ägg- och sockerkrämen. Häll upp i ett glas och garnera med hackade nonstop, choklad eller hallon
Klassiska Mazariner

Klassiska Mazariner

18 st. Mördeg. 3 dl vetemjöl. 1/2 tsk bakpulver. 100 g smör. 2 1/2 msk socker. 1/2 ägg. Fyllning. 150 g mandelmassa. 50 g smör
Ostlängd med skinka och purjo

Ostlängd med skinka och purjo

Här kommer en riktigt höjdare i repris. Om du vill festa till det så är denna Ostlängd nästan godare än en pizza eller paj, speciellt om du gillar ost
Dubbla pepparkakor med fyllning

Dubbla pepparkakor med fyllning

30 pepparkakor (varav hälften med hål i). 12 dl crème fraiche 34%. 11 msk florsocker. 11-2 tsk limesaft