Ingredienser Portioner. ca 20 st 1 1/2 dl vatten 1 1/2 dl mjölk (3 %) 125 g smör 1 krm salt 2 msk strösocker ( extra att rulla dem i) 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g) 3 st ägg ca 1 1/2 l rapsolja till fritering 200 g smält mörk eller ljus choklad till servering Lägg till i inköpslistan
25 Oktober 2018. Fasters Baklava. Baklava måste vara det mest kända bakverket från Mellanöstern. Den består av en frasig filodeg som fylls med hackade nötter och som man häller en sockerlag på direkt när den kommer ut ur ugnen
Skölj och skrubba citronen väl innan du river skalet. Vispa ägg med socker till en luftig massa. Tillsätt citronskalet och fettet och sikta ned potatismjölet i smeten och rör om
När jag gjorde mina nutellafyllda skumstrutar som ni kan hitta i mitt förra inlägg, så hade jag samtidigt en idé om att göra denna variant utan strut och som är doppade i schweizernöt istället för vanlig choklad
Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden och blanda den med ägg- och sockerkrämen. Häll upp i ett glas och garnera med hackade nonstop, choklad eller hallon