Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag har tillsammans med Klädesholmen Sill (läs mer här) tagit fram två recept på matjessill som passar finfint till midsommarbuffén
Här kommer två recept på morotslåda. Alla typer av rotfruktslådor är klassiker på finska julbord. Receptet utan ris är för två men är enkelt att dubblera om du vill laga en större "låda"
Detta är min variant på chokladmousse som jag tycker är enkel och blir så krämig så den kanske skall kallas kräm istället för mousse ,gott blir det i alla fall
Idag får du tips påtvå goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen. Uppskattar du mina recept, ja då blir jag riktigt glad om du köper min nyutgivna kokbok Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Tar man en lite tjockare vätska som till exempel krämig och lite fetare kokosmjölk kan man behöva tillsätta lite vätska om puddingen känns för stabbig morgonen efter, men annars brukar det vara lagom
Det andra sättet innebär att man doppar bananbitarna i frityrsmet och friterar, dessa blir mest lika de bananer som serveras på kinesiska restauranger och det är fantastiskt gott
På något sätt kändes det efter det extra passande att bjuda lite gäster på just Apfelstrudel. Idag spenderade jag och Lukas en härlig vinterförmiddag i skidspåret i Hallby, verkligen fantastiskt
Jag fick utmaningen att göra något roligt av dem och självklart så gick jag igång direkt, resultatet vart två tillbehör en krämig sås och krispiga chips som serverades till en läckert grillad lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.