Rödvinssås 3 rödlökar 3 klyftor vitlök 1 dl råsocker 0,5 l utblandad kalvfond 3,5 dl rödvin 1 dl blandade bär, vinbär, blåbär och lingon 5 enbär, mortlade maizenamjöl, till redning salt och färskmalen svartpeppar 1 tsk smör, att blanka av med
Ugnsbakat ankbröst 2 ankbröst á 300 g 10-12 enbär, mortlade 0,5 tsk peppar 0,5 tsk salt smör, till stekning
Buljongkokta grönsaker 3 st stora morötter 4 st broccolibuketter 2 st buljongtärningar
Hasselbackspotatis 12 mindre fasta potatisar 1-2 msk smör, smält 1 msk olja salt
Har haft ett paket ankbröst liggande i frysen ett tag och nu var det så dags att laga till dem, och då kom jag ihåg det här med röken som jag hittat igen
Servera det transcherade ankbröstet ovanpå en bädd av haricotes vertes och apelsinfilér. Är den som en del av en huvudrätt så brukar man säga att ett ankbröst räcker till två stora portioner
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Blanda olja med salt och peppar och pressa ner vitlök. Smaka av med salt. Hasselbackspotatis. Skala potatisen och skär den i tunna skivor fast inte helt igenom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.