Ankbröst med hasselbackspotatis och rödvinssås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 rödlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl råsocker
  • 0,5 l utblandad kalvfond
  • 3,5 dl rödvin
  • 1 dl blandade bär, vinbär, blåbär och lingon
  • 5 enbär, mortlade
  • maizenamjöl, till redning
  • salt och färskmalen svartpeppar
  • 1 tsk smör, att blanka av med
  • 2 ankbröst á 300 g
  • 10-12 enbär, mortlade
  • 0,5 tsk peppar
  • 0,5 tsk salt
  • smör, till stekning
  • 3 st stora morötter
  • 4 st broccolibuketter
  • 2 st buljongtärningar
  • 12 mindre fasta potatisar
  • 1-2 msk smör, smält
  • 1 msk olja
  • salt
  • Rödvinssås 3 rödlökar 3 klyftor vitlök 1 dl råsocker 0,5 l utblandad kalvfond 3,5 dl rödvin 1 dl blandade bär, vinbär, blåbär och lingon 5 enbär, mortlade maizenamjöl, till redning salt och färskmalen svartpeppar 1 tsk smör, att blanka av med
  • Ugnsbakat ankbröst 2 ankbröst á 300 g 10-12 enbär, mortlade 0,5 tsk peppar 0,5 tsk salt smör, till stekning
  • Buljongkokta grönsaker 3 st stora morötter 4 st broccolibuketter 2 st buljongtärningar
  • Hasselbackspotatis 12 mindre fasta potatisar 1-2 msk smör, smält 1 msk olja salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.