2,5 dl
rödvin (fylligt rödvin – såsen blir inte godare av ett för 100:- ...) 1 msk vetemjöl 1½ msk vatten ½ dl grädde Salt Vitpeppar
8-10 stora
potatisar
30 gram
smör
Riven västerbottensost
Ströbröd
Salt
2 stora
schalottenlökar och lät dem bryna på medelhög värme - löken behöver ingen färg, utan enbart för att ”dra ut” sötman ur löken… Tillsätt sedan timjan och vinet.
Börja med att skära ett snitt i kycklingen och kläm in en stor bit ädelost. Om du blandar i några mandariner på burk i salladen så gifter det sig toppen medädelosten
Jag har gjort om kycklingen lite och istället för att tillaga allt i en form med rotfrukter i botten så gjorde jag baconlindad kycklingfilémedhasselbackspotatis till
Krydda och smaka av med svartpeppar. Stek filéerna i smör i en stekpanna, krydda med svartpeppar. Både bacon ochädelost ger väldigt god smak till både kyckling och sås
Bred ädelostenoch sen oliverna i fickan, lägg över "locket" igen. ) Den blev ganska mild, lite grönpepparsting i såsen, jag kan tänka mig att ädelost man smular kanske kommer fram mer i smak även om denna också smakade
Lägg i en smord ugnssäker form och pensla med smör. Ställ åt sidan, med lock på. Gjorde sedan älgfärsbiffar, klassisk hasselbackspotatisoch en GRYM rödvinssås
Krydda och tryck till oxfilébitarna lätt med handen så att de inte blir för höga. En god oströra, men det blev väldigt mycket ost över så det la vi på hasselbackspotatisen också och det blev gott
Strö över salt och peppar och avsluta med ströbröd. Känn med en sticka att den är mjuk rakt igenom. Putsa ryggbiffen och stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna
Sila och red av med maizenamjöl. Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form. Skala och skiva rödlök och vitlök och stek hårt i smör
baconlindad kycklingfilémed ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tina och skiva/strimla kycklingfilénoch lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.