1-2 cm
x 1-2 cm stora tärningar och med tanke på den kraftiga smaken så räcker 10-12 bitar/person. Stek den krispig, ta upp och låt torka på hushållspapper, men behåll stekfettet.
400 g bucatini, eller spaghetti 200 g griskind, eller pancetta 2 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzanotomater (à 400 g) 1 dl torrt vitt vin 75 g pecorinoost chiliflakes olivolja salt svartpeppar
Den kommer ifrån en stad som heter Amaticiana och har till och med en egen hemsida. Guanciale har hängt ungefär en och en halv månad och det har blivit dags att prova den
Strimla eller hacka pancetta (eller guanciale) fint. Fördelen med italiensk pasta är att de ofta kräver få ingredienser, går fort att laga och framförallt blir gott
Originalreceptet är med spaghetti, griskind och pecorino. Kiwi med rysk youghurt och Spångtorpshonung. Amatrice är en by i regionen Lazio där man fann på denna rätt
Ofta när du beställer in en pasta carbonara så möts du av en vattnig gräddig pasta med lite bacon. Egentligen ska man använda guanciale men där jag bor var det omöjligt att få tag på
Vegansk Pasta all’Amatriciana – Och Tävling med Kungsörnens Gotlandspasta. Jag postade det här receptet för första gången i januari i samarbete med Cervera, men då bara som ett av fem recept i ett menyinlägg, så jag tänkte att det ju verkligen borde få sig ett eget inlägg
Topping2 dl crème fraîche 2 msk vatten ca 250 g grön sparris 300-350 g guanciale, tunt skuren (eller pancetta) 500 g mozzarellaost, plockad i mindre bitar 80 g parmesanost, finriven 80 g pecorinoost, finriven chiliflakes 1 citron 100 g rucolasallad olivolja salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.