Börja med att hacka grönsaker till chilin som ska puttra länge, när den är igång kan man fortsätta med soppan och sedan hacka vidare när dessa två puttrar för att förbereda allt för woken
Tvätta och skala apelsin och citron med potatisskalare. Koka upp skal, saft, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja, russin och sambal oelek i en panna
Lägg i broccolibuketterna och till sist fisken, som får sjuda med på slutet. I dag blev det torskgryta och jag valde de grönsaker som fanns i kylskåpet, potatis och dessutom provade jag röd chilioch lime i, vilket blev riktigt gott
Tillsätt arrabbiata såsen och låt allt i pannan sedan koka upp. Koka grönsakerna lätt i kokande vatten med salt, detta för att behålla den fina gröna färgen
Stek köttfärsen, krydda med salt ochchilipeppar. Servera med bröd eller tacochips. När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.