Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregrädde och slutligen honung
I boken "Surdegsbröd" är första receptet ett bröd med solrosfrön ochrussin. Blanda ljummet vatten, rågmjöl och surdegsgrund i en bunke, och täck den med plastfolie
Idag bjuder jag på arabiska kakormed dadlar och valnötter med en touch av kardemumma. Det går att göra småkakor eller större kakor, avlånga eller små bollar
Dessa kakor bjöd jag mina klasskamrater på för någon vecka sen och alla älskade dem. Jag är ledsen för att det är glest mellan inläggen just nu men skolan tar enormt mycket tid, barnen är förkylda och jag själv försöker hänga med i ett tempo som just nu är liiiite för högt
Degen är nästan identisk med degen till en annan brödfavorit, nämligen rågsiktskakor (se här), men i bulldegen är det tillsatt lite russin vilket gör dem extra saftiga och goda
/ Blanda samman ägg och socker. / Rulla mindre bollar, typ 1 stor matsked med deg. I feel like I start most of my posts with “I love…” and then whatever I’ve baked follows
I år föll valet på denna saftiga och goda kaka, fylld med blåbär och en krämig cream cheesesmet. Som om det inte skulle vara nog så är kakan dessutom toppad med ett krispigt smuldegstäcke
Kakormed chokladbitar och havssalt – småkakormed tre sorters socker, vitt socker, farinsocker och vaniljsocker, med bitar av mellanmörk choklad sprinklade med havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.