4. För
att slippa bli helt blå när du nu ska forma bröden kan du förslagsvis ta en större slev och en vanlig matsked och forma frallorna med hjälp av dessa. Du kan också med lätt fuktade händer forma bröden. Eller bara klicka upp dom på en blåt. Eller grädda det som ett helt bröd, observera att gräddningstiden då kan behöva förlängas.
Alltså dessa semmelwraps utan gluten, raffinerat socker, mejeriprodukterochägg blev verkligen så långt över förväntan goda att jag vet inte vart jag ska ta vägen
Vispa äggen plus äggvitorna fluffigt och tillsätt mjölkblandningen. Rör ihop den smälta kokosoljan med havremjölken, kanel, kardemumma, kokossocker och vaniljpulvret i en skål
Helt utanraffinerat socker, mjölk och gluten, alltså mycket bättre för kroppen än vanliga snickers. Dom smakar underbart, lena och mycket smak av jordnötssmör vilket är något av det godaste som existerar
För att laga Mjuk kaka utanägg, gluten och socker1. Gör ett snabbt uppkok av fiberHusk och vatten under vispning så att konsistensen blir lik rå äggvita2. Vispa med elvisp fiberHusk-uppkoket tillsammans med det smälta smöret/margarinet och mjölken/vattnet och druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter3. Grädda i 175 grader i 45 minuter Husk-uppkoket tillsammans med det smälta smöret/margarinet och mjölken/vattnet och druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter
Frukter och bär kan givetvis bytas ut mot andra sorter om man vill, men tänk på att både banan och mango är ganska krämiga frukter, medan bär som jordgubbar, hallon, blåbäroch lingon är mer isiga, vilket påverkar glassens konsistens
Och eftersom det var midsommar när jag bakade tårtan, blev det jordgubbar istället för blåbär, men jag kan också tänka mig att det är gott att ha björnbär eller hallon i
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
3 ägg1 1/2 dl nötmjöl (hasselnöt,mandel eller cashewnöt) 1 banan1/2 dl kokosmjöl1/2 dl kokosolja (eller smält smör) 1 msk sötning (kan uteslutas. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader. 3 ägg
Stek i en het stekpanna utan olja eller smör. När de har legat framme ett tag så blir de lite krispiga som ett tunnbrödsknäcke och då passar det riktigt bra att göra sig en god äggmacka
Inte så noga – eftersom det är glutenfri mix glider den ändå ner sedan i ugnen. Koka upp den valda gräddersättningen, sirap och de socker, rörsocker och farinsocker i en tjockbottnad kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.