Saffransmums. Nu blir det saffransmums. Eller saffransrutor om man hellre vill. Vi pratar alltså om kärleksmums med saffranssmak istället för choklad och vad kan vara bättre än det
Efter Helenas och mitt julstök i bistron så har det varit dåligt med julgodistillverkningen där. Men nu när det vankades jullunch på jobbet tänkte jag att ändå fick bidra med lite julgotter
Denna laxpaj är underbart krämig och fräsch att servera nu till våren och sommaren. Jag har använt varmrökt lax men det fungerar bra att byta ut den mot kallrökt lax också
Detta recept ger de i mitt tycke allra godaste och saftigaste vaniljbullarna. Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Hacka löken till stora bitar och stek den på medelvärme i smör tills den mjuknat. Ös över i en skål. Gnugga champinjonerna rena och skär dem till kvartar
Igår utlovade jag två kulinariska höjdare. Den ena kommer utan omsvep här – en härligt krämig gratäng som gör vilken köttbit som helst rättvisa, men som också funkar alldeles ypperligt för den som hellre äter vegetariskt
Så här gör du. 1 timmar. Sätt ugnen på 175 grader, och smörj och bröa en form á 20x20 centimeter. Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten
Godkväll. I lördags hade vi en liten kräftskiva hemma. Det hör inte till vanligheterna då kräftor inte är någon favorit mer än hos vår 9-åring i familjen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.