-Mama Skogly ♥ 1 rulle smördeg. I fredags gjorde jag en jättegod paj som var enkel att tillreda. Har man köttfärssås klar i frysen går den här göra på ett litet kick eftersom man då slipper ett moment
Över fyllningen hälldes en äggstanning med majonnäs i, jajamensan du läste helt rätt - majonnäs. Det ligger ingen fastlagsbulle på tallriken här i det Mårtenssonska köket idag trots att det är fettisdagen, inte ens en bullsmula eller en mandelmasseklick kommer ni att hitta här
ca 400-500 g benfritt fläskkött t. 11 krm peppar svart- eller vitpeppar. 11-2 msk tomatpuré. 1ca 400-500 g benfritt fläskkött t. 5 tsk salt 1 krm peppar svart- eller vitpeppar 1-2 msk tomatpuré 1 tsk paprikapulver 3 dl grädde ca 120 g bacon eller ca 120 g rökt skinka. Låt sedan koka under lock på svag värme, fläskfilé ca 10 min, annat kött gärna ca 15-20 min
Tryck ut degen i en pajform ca 22-24 cm i diameter, nagga med en gaffel och ställ i kylen ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 200°C i 10-12 minuter tills det fått fin färg. Grädda i 200°C i mitten av ugnen i ca 30 minuter. ca 50 g (1-2 dl) riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.