Och nu tog denna sommarens semester slut. Vi har haft en toppenvecka då vi varit på bröllop, myst på landet och firat bröllopsdag på spahotell i Sundsvall
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Julen är över och jag gläds åt att börja laga mat igen som inte alls är julrelaterad. Idag tänkte jag bjuda på denna vegetariska lasagne som är väldigt krämig och god men utan den klassiska bechamelsåsen som jag inte tycker är speciellt god så i denna lasagne gjorde jag en krämig sås på kålrot, bönor, tomat, grädde och créme fraiche och massa gott
I lördags hade vi inflyttningsfest för släkten och det blev riktigt lyckat. Bilder och recept från det kommer snart här såklart men jag kan avslöja att vi har fortfarande stora mängder mat kvar så nu är frysen full av matlådor
Korv med rostade rotfrukter och äppelsallad. Och det blev gott. Korv och potatis kändes ju inte jättenytt, men senapssåsen gjorde det lite roligare och äppelsalladen var skitgod till
Nu är det åter jobbvecka och jag drar igång veckan med ett vegetariskt recept, precis som vanligt. Mannen är inte så förtjust i bakad potatis men nu lyckades jag övertala honom och han erkände att det blev riktigt gott med den rostade paprikaröran och topping med fetaost, avocado och knapriga pumpakärnor
I lördags hade vi nämligen stor fest eftersom jag fyllt år och David har tagit examen. Släkt och vänner var inbjudna och det var härligt umgänge, massor av mat, dans och en helmysig kväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.