Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Vegetarisk kålrotslasagne medbönoroch fetaost (ca. Börja med såsen och varva. Idag tänkte jag bjuda på denna vegetariska lasagne som är väldigt krämig och god men utan den klassiska bechamelsåsen som jag inte tycker är speciellt god så i denna lasagne gjorde jag en krämig sås på kålrot, bönor, tomat, grädde och créme fraiche och massa gott
Hetta upp smör i en stekpanna medmed höga kanter och stek champinjoner och lök. Rör ner creme fraiche, äppelcidervinäger, sköljda svartabönor, strimlade soltorkade tomater och kapris
Skölj bönornaoch blanda i en bunke med morotsfräset och kapris. I ochmed att jag har fått jobb så får mannen dra det stora renoveringslasset så jag ska göra vad jag kan för att underlätta och hjälpa till med planeringen
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både medoch utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Tillsammans med en god sallad och vitlöksvinägrette så vill man inte ha så mycket mer. Jag gör oftast en sallad med fetaost men altenerar med övriga ingredienser
Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.