Det är alltid lika spännande att ta en titt på bloggens statistik i slutet av året. Som ni märker är det främst bakningsrecept i listan, det beror förmodligen på att jag ofta delar mina bakningsrecept i bakningsgrupper på facebook
Skapelse i form av en terrinliknande matta av salmalax och pilgrimsmussla - med vackert kantade fält av något vi som var påårets kock känner igen - purjolöksaska
Själv gjorde jag inte det idag, var på gymmet och sedan har jag packat lite inför Mallorca och gjort fisksoppa, åkte också hem till Linn och lämnade lite till henne
Lämna din röst här i kommentarsfältet med det nummer påtårtan som du tycker ska vinna. Då var det äntligen dags för omröstning av ”Årets finaste sommartårta”
Häll såsen över sillfiléerna på fatet. Lägg crème fraiche i en spritspåse. 1Mörk senapssås0,5 dl senap, original 0,5 msk senapspulver 3 msk rödvinsvinäger 1 espresso 100 g farinsocker 1 tsk bruna senapsfrön 1 tsk gula senapsfrön 2 tsk soja 1 dl oljaSkär sillen fint och lägg ut den på ett fat
Något som vi ofta utan att kanske tänker på det, är mycket vanlig i vår svenska ”husmanskost”. I Årets kock bestämde de sig för att gå halva vägen och låt finalisterna gör fem vegetariska smårätter
Vi får se ryggbiff med rökt märg, eller varför inte med rödbeta, savoykål och anjovis. )* Mosa roquefort och blanda i en skål slarvigt med grädden, använd gaffel* Peppra och salta* På en plåt eller i ett ugnsfast fat, lägg en skiva rotselleri, bred på röran och lägg sedan den andra rotselleriskivan ovanpåServera allt tillsammans och njut
Låt vitlöken svalna och hacka den sedan fint. Helstekt oxfilé är väl en klassiker pånyårsafton. Hoppas att ni alla har haft en härlig nyårsafton och att det nya året har börjat bra
God fortsättning på det nya året. Hoppas ni alla hade ett trevlig firande igår. Dom glömmer nog aldrig heller när Nicke skulle spexa till det och la en tänd geting i en hundskål som han satte på huvudet
Varje år när vi är i Björnrike konstaterar vi samma sak. Idag blir det en tur på längden. Stellas målsättning var att åka bräda i sittliften och klara de svarta pisterna och det gjorde hon igår
Jag har ingen i min närhet - vad jag vet i alla fall - som är i närheten av något Nobelpris, det är länge sedan jag kunde kvala in som student, och jag lyckas aldrig vinna biljetter via Världens Barngalan, hur flitigt jag än ringer
Med en Sous Vide-stav låter du köttet bli tillagat i vatten på den temperatur du vill uppnå. Här tillagas en bit bogstek och en fransyska av vildsvin i zippåsar, fästa på kastrullkanten med klädnypor
Visst kan det ibland kännas ganska ensamt vid bordet när alla vuxna börjar med tre omgångar sill och skålar in midsommar - och där sitter man kvar och är ju inte riktigt som barnen som hoppar på det varma redan innan utan har på senare år seglat in på någon vuxenskala och snällt sitter och äter färskpotatis, gräddfilssås och rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.