Inne på min blogg på Kostrådgivarna kan du idag läsa om hur en matdag kan se ut för oss här i Alanya, med recept på en mycket god biff med lök som vi åt igår
För att inte reskera att få luftbubblor eller att fyllning löser upp det du skall täcka tårtanmed så är det viktigt att hela tårtan är riktigt täckt och att det inte finns någon luft mellan smörkrämen, fyllningen ochtårtan
Dock har kroppen svårare att ta upp järn från baljväxter än från kött. Baljväxter – alltså ärtor, bönor, linser och jordnötter – är fullproppade medviktiga näringsämnen
Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) och den kom till Sydasien tillsammans med persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
Hoppas vi kan hitta på något tillsammans med moster Sanna så vifår tankarna på annat håll. Nu har jag landat hemma vid datorn efter ett par dagars jobb och personalmöte och pappersarbete att styra upp med
När kakan är kall ställ lätt oljade overheadblad längs kanten i formen och toppa med blåbärsmousse som får stelna i kylen ett par timmar och därefter läggs hallonmoussen över som sedan får stelna ett par timmar innan kakan kan lossas ur formen och läggas på fat för att garneras klar
Det går även att göra i ugnen om du vill förbereda röran innan. Det går jättefort, så pass upp. Ta av skalet och kör auberginerna i matberedare tillsammans medyoghurt, citron, vitlök, chili, koriander, lite olivolja, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.