Tanken var god men mina ungar låter hälsa att detta var mindre gott. Kanske ni gillar det. Helt galet verkar det nu när jag plitar ner "receptet", helt normalt och mycket gott när jag tillredde det
De tycker det är ganska bra nu och ser fram emot att träffa alla kompisarna i skolan. Det blev en kladdkaka med nötkräm och jag kan avslöja att den blev himla god
Den här galna hösten då livet består av flängande mellan jobbet och sporadiska flytt- och renoveringsutflykter till Blå Huset så är släng-allt-i-en-gryta-och-glöm-bort-det-matlagning en räddning och välsignelse
Jag tänker att jag delar med mig av receptet och sedan hur jag skulle göra om de till det bättre. förstod redan där att det inte skulle bli en lätt luftig kaka i ugnen inte …men ja tänkte att den kanske ändå skulle smaka gott
Då blev det en skapelse på det som fanns hemma, som nästan alltid finns hemma. Lite käk på torsdagskvällen för en person vid bordet (hrm, i soffan framför TV
Ta till sist upp den färdiga limpan och låt den svalna på galler eller en träskärbräda. Det här brödet finns numera nästan alltid i skafferiet, och det är sambons klara favorit
När jag nu hade tid att göra en ordentligt frukost idag så blev det kesoplättar. Jag brukar göra dem med jämna mellanrum, men oftast blir det på helgerna när jag har lite mer tid
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på bakplåt, gärna med hjälp av en slickepott. Sedan jag började med LCHF har det svåraste varit att avstå från brödet (om jag undantar mjölken förstås)
Potatis, som jag skar i klyftor, sötpotatis, lättkokt broccoli, körsbärstomat, lök och kycklingfile som jag först låtit få lite färg och stekyta i stekpannan
Nu är det dax igen, städade kylen och kikade in i frysen som hastigast… hihi. Var en del flaskor som jag fick slänga och det gillar inte jag, så nu måste jag skärpa mig… första nyårslöftet
Dags att ta ut den sista plåten ur ugnen för att sedan fylla på i frysen. Det finns många tankar som tar för stor plats innanför pann benet och då behöver jag fundera och sortera
Låt svalna lite innan du skär i det. Jag har redan bakat det två gånger och det försvinner FORT. Jag blev lite förvånad första gången jag gjorde det eftersom konsistensen blir som en blandning mellan ljus sockerkaka och bröd
Sjud på svag värme till en simmig konsistens och låt svalna. Därför ska jag bli bättre på det. Pensla med mer glaze och grilla ytterligare någon minut, akta så att det inte blir bränt
Som ofta med glutenfritt bröd är det bra om man låterdet svalna helt innan man skär i det. Givetvis så åkte det ned ett antal skivor ut till skärgården och var gott som tusan till både västerbottenost och kräftor likväl som på morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.