Spirren, de unga makrillarna, som dyker upp i fiskdisken i början på sommaren, är en ren delikatess. På hösten har makrillen hunnit äta sig fetare, och smakar annorlunda mot den magra vår- och försommarmakrillen
Ja, detta är bara ett av alla de föremål vi måste väga mot de vi har i köket i stan. Om nu någon undrar varför vi fortfarande inte bytt spis, så kan jag förklara detta med det faktum att vi haft fullt upp med att sälja vårt lantställe
Kakan i sig är en bearbetning av ett gammalt favoritrecept, som jag under årens lopp anpassat på alla möjliga sätt för att tilltala mina smaklökar och för att det ska passa med olika smaksättningar
Hacka löken. Be Sociable, Share. Att grilla pizza är inte bara gott, det är fantastiskt gott. Med en pizzasten finns det inte längre någon anledning att åka och köpa pizza, en pizza som du lagar hemma på grillen med hjälp av en pizzasten blir minst lika god som den du köper
s nationaldag vilket verkade firas på alla möjliga håll och på olika vis. Allt började med att jag för ett tag sedan såg att Supermamman hade kokat högrev lääänge för att möra till köttet precis som jag brukar göra med revben
I hennes kokbok ”Det goda franska köket” har jag lärt mig att göra Bœuf Bourguignon, Coq au vin, löksoppa, sautera lök, göra fisksoppa, aioli, queneller, rouille, céleri-rave rémoulade och en massa annan fantastisk mat
Man lockas- eller i alla fall inte jag- att ta vägen förbi affären och köpa något snabbt att laga eller färdigmat, när man förberett innan och det går lika fort som att koka pulvermos och fiskpinnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.