Under veckan som gåtthar jag som vanligt jobbat ett par timmar per dag med mitt företag. I arbetsväg har jag skapat ett par recept till sammarbetsartners, men de kommer förmodligen upp senare i vår
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. 1/2 dl rapsolja. 8-10 dl vetemjöl. Grädda tekakorna i ca 15-20 minuter, tills de fått fin färg. 1/2 dl rapsolja. 8-10 dl vetemjöl
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. 3 dl Jyttemjöl original - blå påse100 g laktosfritt smör½ msk fiberhusk2 msk laktosfri mellan crème fraiche3 msk iskallt vatten1 liten purjolök1vitlöksklyfta1 påse babyspenat1 litet blomkålshuvud1 bukett broccoli10 - 12 soltorkade körsbärstomaterca 3 dl riven, smakrik ost - jag tog lagrad Herrgårdsost½ msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller annan valfri kryddblandning3 ägg2 dl laktosfri mellangrädde1 dl laktosfri mellan crème fraichesalt och vitpeppar från kvarnlite olja att fräsa purjo/spenat Mixa ihop pajdegen, och kavla/tryck ut den i en lätt smord, vid pajform. Grädda i 200 graders ugnsvärme (jag gjorde två stycken på en gång när jag ändå höll på, och gräddade i varmluft 150 grader) ca 12 - 15 minuter. 100 g laktosfritt smör. 1 liten purjolök. 1 vitlöksklyfta. 1 påse babyspenat
Helgen som varit har vi firat en väldans massa födelsedagar och umgåtts med familj och vänner. Vi har haft en toppenvecka då vi varit på bröllop, myst på landet och firat bröllopsdag på spahotell i Sundsvall
1 gul lök. 1 röd lök. 1 zucchini. 1 dl créme fraiche. Skala och skär rotselleri, kålrot, palsternacka och morötter i kuber, ca 1 x 1 cm. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Blanda all lök med rotfrukterna och sätt in i ugnen ca 10 minuter. 1 gul lök. 1 röd lök. 1 zucchini. 1 dl créme fraiche
Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
12-åringen Molly i huset har önskat "Veckans Husman". 800 g Fläskfärs1 ägg4 dl mjölk1 dl ströbröd1 stor finriven gul löksalt och vitpepparKålröran. ½ kålhuvud1,5 dl sirap5 dl vatten3 msk sojaSås. sky2 dl gräddemjöl + vattensalt och vitpeppar1 buljongtärningSätt ugnen på 200 grader. Sätt in i ugnen i ca 1 timme, kan behöva täckas med aluminiumfolie. 1 ägg. 1 buljongtärning
Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Har ni plockat fram dom än eller står de fortfarande kvar och dammar i nåt köksskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.