Idag damp ett bokfynd från nätet ner i brevlådan. ”Carl Butler i grekiska kök” från 1997. En kokbok och reseskildring där Calle återbesöker favoritplatser, olivodlingar, vingårdar, bagerier och bjuder på de grekiska recept som han älskade
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 portioner 300 g kycklingfilé 1 lök 4 st vitlöksklyftor 6 st soltorkade tomater (kan uteslutas) 3 dl grädde 2 dl creme fraiche 100 g färsk babyspenat 150 g cocktailtomater Riven parmesanost (justera mängd efter smak) Salt & peppar Olja till stekning Servering
I fredags kom syrran och hennes man och vi gjorde Paolo Robertos pasta al forno. Vi gjorde dubbel sats av béchamelsåsen eftersom vi gillar när det är krämigt
Det fina vädret håller i sig och det känns så där att stå inne i köket och laga mat. Tänk när vi får uteköket klart, dock inget som kommer hända i år, och vi kan stå ute tillsammans med fläktande vind och skära, blanda och tillaga på antingen grill eller muurikka
Gratänger är smidiga, speciellt om dom innehåller hela måltiden. Man behöver bara ha lite tillbehör, men annars är det bara att ställa fram hela formen på bordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.