Idag, 1 augusti 2015, är det exakt ett år sedan jag la ut mitt första inlägg på den här bloggen. Vi hade tänkt åka in till Katarina Bangata på Söder i Stockholm, där Bondens egen marknad håller hus varje lördag från och med idag till och med 17 oktober
100 g smör – smält. 100 g grädde eller mjölk (ca 1 dl). 180 g vetemjöl (ca 3 dl). 10 g vaniljsocker (ca 1 msk). 8 g bakpulver (ca 1,5 tsk). 3 g salt (ca 1/2 tsk). 165 g ägg – rumstemperatur (ca 3). 210 g strösocker (ca 2,5 dl). 12 g kakao (ca 2 msk). 15 g mjölk (ca 1,5 tsk). Sätt ugnen på 180 grader. Toppa med chokladknappar och grädda kakan längst ner i ugnen på 180 grader varmluft i cirka 35 – 40 min, vanlig ugn ca 1 timme, gör stickprov innan du tar ut kakan provstickan ska vara torr. Ta ut, låt svalna 10 minuter i formen innan du vänder ur den. 100 g smör – smält. 100 g grädde eller mjölk (ca 1 dl). 180 g vetemjöl (ca 3 dl). 10 g vaniljsocker (ca 1 msk). 8 g bakpulver (ca 1,5 tsk). 3 g salt (ca 1/2 tsk). 165 g ägg – rumstemperatur (ca 3). 210 g strösocker (ca 2,5 dl). 12 g kakao (ca 2 msk). 15 g mjölk (ca 1,5 tsk)
Klicka i lite av den ljusa smeten i en smord och bröad form som rymmer 11/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. 1 tsk bakpulver. 1 dl grädde. 1 msk vaniljsocker. 1 st apelsin
Det där med marmoreringen gick sådär vilket jag skyller, till 10 % på chokladbitarna i chokladsmeten. 1 kaka. 11/4 dl mjölk. 11/2 tsk bakpulver. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll 1/3 av smeten i en annan bunke. 10. 1 kaka Ingredienser. 11/4 dl mjölk. 11/2 tsk bakpulver
Jag brukar göra halva satsen och har därför adderat 1 ägg till smeten eftersom jag tycker det blir krångligt att dela på 3 ägg. 1 dl valfri grädde. smaksättning 1. finrivet skal av 1 apelsin. 1 tsk vaniljsocker. Smaksätt 2/3 av smeten med apelsinskal och vaniljsocker och den sista 1/3 av smeten med kakao. 1 ägg till. finrivet skal av 1 apelsin. 1 tsk vaniljsocker
Jag kör nästan 50/50 i det här receptet men många bakar med 1/3 choklad och 2/3 sockerkaka men det är helt upp till dig som bakar. 3 ägg100 gram smör1 dl mjölk1,5 tsk bakpulver2 krm vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker3 dl mjöl2,5 dl socker2 msk kakaoNypa saltInstruktionerBörja med att starta ugnen på 175 grader om du har varmluft, om du har vanlig ugn läs gärna vår guide till temperaturer för varmluftsugn och vanlig ugn. Nu kan du grädda tigerkakan längst ner i ugnen på 175 grader varmluft i cirka 35 – 40 min. 12. ★★★★★ 1 betyg. När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få en rabattkod som ger dig hela 160 kr att handla mat för. 100 gram smör. 1 dl mjölk. 1,5 tsk bakpulver. 12. ★★★★★ 1 betyg
11 dl mjölk. 12 ägg. 12 dl Dansukker Strösocker. 13 dl vetemjöl. 111/2 tsk bakpulver. 12 tsk Dansukker Vaniljsocker. 12 msk kakao. 11 msk vatten. 1smör eller margarin till formen. 1ströbröd eller mannagryn till formenSmörj och bröa en form ca 11/2 l. Sätt ugnen på 175 °C
100 g smör. 1100 g grädde eller mjölk (ca 1dl). 1180 g vetemjöl (ca 3 dl). 110 g vaniljsocker (ca 1 msk). 18 g bakpulver (ca 1,5 tsk). 13 g salt (ca 0,5 tsk). 1165 g ägg, rumstempererade (ca 3). 1210 g strösocker (ca 2,5 dl). 112 g kakao (ca 2 msk). 115 g mjölk (ca 1,5 tsk). 1chokladknapparSätt ugnen på 180 grader. Toppa med chokladknappar och grädda kakan längst ner i ugnen på 180 grader varmluft i cirka 35-40 min, gör stickprov innan du tar ut kakan. Ta ut, låt svalna 10 minuter i formen innan du vänder ur den
1 banan, mogen. 1 dl mandelmjöl. 1 dl rismjöl. 1-2 msk sötningsströ. 1 msk kokosolja. 1 msk honung. 1 tsk bakpulver. 1 msk kokosolja. 1 tsk sötningsströ. Sätt ugnen på 175 grader. Ta undan 1/3-del av smeten och lägg i en annan skål. I den lilla delen av smeten (1/3-del) rörs chokladen ner. Klä en mindre brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie eller bakplåtspapper. 2 ägg 1 banan, mogen. 1 dl mandelmjöl. 1 dl rismjöl. 1-2 msk sötningsströ. 1 msk kokosolja. 1 msk honung. 1 tsk bakpulver. 1 msk kokosolja. 1 tsk sötningsströ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.