1 chokladknapparSätt
ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla en avlång sockerkaksform och lägg bakplåtspapper i botten av formen. Smält smör i en kastrull och blanda i mjölken. Sikta vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt. Vänd i de torra ingredienserna och lite i taget av smöret och mjölken, blanda till en slät smet. Ta lite mindre än hälften av smeten i en annan bunke och sikta i kakao och ha i lite mjölk, blanda. Lägg lite av den vita smeten i botten, ringla lite av chokladsmeten över och upprepa tills all smet är slut. Marmorera smeten lite lätt med änden på en sked eller slickepott. Toppa med chokladknappar och grädda kakan längst ner i ugnen på 180 grader varmluft i cirka 35-40 min, gör stickprov innan du tar ut kakan. Ta ut, låt svalna 10 minuter i formen innan du vänder ur den.
Lägg i resterande ingredienser och arbeta ihop degen långsamt med krok. Blanda mandelmjöl, strösocker, vaniljsocker med lite i taget av smöret tills du har en slät fyllning
Mix in everything else except chocolatechips. And I must say that I really do like a lot of the things I make (that’s why I make them) which is a reason for the very few pies here on the blog… Nonetheless, cookies I think could be a hit or miss, since a really good, chewy chocolaty-chunky chocolate chip cookies can be one of the most delicious things ever
Hann med lite bakning på jobbet fredagnatt. Detta recept av Roy Fares gav en mjuk och saftig kaka. Går oftast nåt år mellan varven som jag gör Tigerkaka, men det är ju så gott
Vispa margarin, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Häll chokladsmeten över den ljusa smeten och rör ihop de två smetarna slarvigt med några få tag så man ser färgskillnaderna
Vispa margarin, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Häll chokladsmeten över den ljusa smeten och rör ihop de två smetarna slarvigt med några få tag så man ser färgskillnaderna
Överarbeta inte smeten och vänd om och behåll luft så får du en saftig kaka. Tigerkakan som den kallas är en sockerkaka med inslag av kakao i, jag tillsatte även lite apelsin – men det är förstås helt valfritt
Till och med bättre faktiskt. När jag är sugen på choklad brukar jag göra egna chocolatechips. Klipp sedan, alternativt bryt, sönder den nu kalla kakaoplattan till lagom stora chocolatechips-bitar
Jag har alltid tyckt om att äta choklad och chips ihop och då kom jag på idén att baka medchips. Muffinsen är mitt bidrag till Månadens Sötsak med temat Fredag
Mjukt och saftigt. Glutenfritt bananbröd med jordnötssmör & chocolatechips. Jag håller på att testlagar och testbakar lite recept för ett projekt jag ska göra tillsammans med min kock-vänner på Chef in Camicia
to spice it up, I used chocolatechips in the cake. Before I’ve posted recipes on this lemon and strawberry spongecake, chocolate sponge cake and a brown sugar and peach spongecake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.