Grädda långt ner i ugnen 50-55 min. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. Gör så här. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter
Recept på kakan. 250 - 300 g färska jordgubbar. 250 - 300 g färska jordgubbar. Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka
Receptet kommer från bloggen Cuisine Paradise och är skrivet av bloggaren Ellana Guan och recepten på bloggen är främst inspirerade av det asiatiska köket
Min mamma bakade ofta denna klassiska kaka, men då kallade hon den för "bruna bröd". Oavsett vilket namn man ger den är det en liten god kaka till kaffet
E-postTelegramGillaGilla Laddar. ca 0,5-1 dl florsocker. ca 1-2 dl hallon – frysta eller färska (helst inte tinade, frysta hallon, det blir för blött). ca 0,5-1 dl florsocker. ca 1-2 dl hallon – frysta eller färska (helst inte tinade, frysta hallon, det blir för blött)
över- och undervärme eller 200°C varmluftsfunktion) så att den hinner bli varm tills smeten är klar. Vispa till en jämn smet med elvisp (ca 5-10 sek). (Observera att det är noga med måtten och att du verkligen breder ut smeten ordentligt, 0-1 centimeter från kanten av plåten så att rulltårtan får ganska exakt måtten 30x40 cm eller motsvarande yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.