1 ströbröd
eller mannagryn till formenSmörj och bröa en form ca 1 1/2 l. Sätt ugnen på 175 °C.Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt matfettet och mjölken.Häll 2/3 av sockerkakssmeten i formen. Blanda kakao och vatten i resten av smeten. Häll på den mörka smeten och drag med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.Grädda tigerkakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
☂️ ta vara på trädgårds äpplen. Magiskt sockerkaka med äpple. 2 ägg. 2,5 dl socker. Vispa till poröst. Smällt 50 g smör , ställ åt sidan o häll i 2 dl mjölk
Rör matfett och farinsocker luftigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda i fil och sylt. Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten och rör ner i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.