Tigerkaka
Dan Sukker
Dan Sukker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 11 dl mjölk
  • 12 ägg
  • 12 dl Dansukker Strösocker
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 1/2 tsk bakpulver
  • 12 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 12 msk kakao
  • 11 msk vatten
  • 1 smör eller margarin till formen
  • 1 ströbröd eller mannagryn till formenSmörj och bröa en form ca 1 1/2 l. Sätt ugnen på 175 °C.Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt matfettet och mjölken.Häll 2/3 av sockerkakssmeten i formen. Blanda kakao och vatten i resten av smeten. Häll på den mörka smeten och drag med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.Grädda tigerkakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.