Saftig tigerkaka
Milda.se
Milda.se

Saftig tigerkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk Milda flytande margarin
  • till formen
  • 1 msk vetemjöl
  • till formen
  • 200 g Milda mat- och bakmargarin eller
  • 2 dl Milda flytande margarin
  • 5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 100 g mörk choklad

Beskrivning

    Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en avlång kakform, (1,5 l).

    Vispa margarin, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.

    Sikta ner mjöl och salt i smeten, blanda väl. Fördela smeten i två bunkar.

    Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Vänd ner chokladen i den ena bunken, blanda väl. Häll chokladsmeten över den ljusa smeten och rör ihop de två smetarna slarvigt med några få tag så man ser färgskillnaderna.

    Häll i den smorda formen och grädda kakan näst längst ner i ugnen 40-45 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Det ska inte fastna någon smet på stickan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.