Ta bort nätet från steken och fläk ut den. Salta och peppra ordentligt runt om. Riv skalet från citronen, skala och riv vitlöken och blanda med de hackade örterna
Ta bort nätet från steken och fläk ut den. Salta och peppra ordentligt runt om. Riv skalet från citronen, skala och riv vitlöken och blanda med de hackade örterna
Stick med en kniv hål längs med steken och stoppa in (späcka in) vitlöksklyftorna och örterna. Salta och peppra rikligt runt om steken och bryn i en stekpanna
Gnid in köttet med salt och peppar. Häll marinaden och massera den in i köttet. Stick in en köttermometer så att hela röret är inne och spetsen kommer i den tjockaste delen utan att stöta mot ben
Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Riv hälften av det gula skalet och pressa ut saften. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skala kålrot, rotselleri och morötter och skär dem i grova tärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.