200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
jo, jag gillar ju som sagt tillbehör när det är grilltime. Här är ett bröd jag gjorde idag. Jag har ofta svårt för att ange exakta mängder då jag alltid "lär känna" varje deg
Lax med fetaost och örter. 2015-09-04, 19. 42. Gårdagens lunch bestod av laxfilé med ett träcke av fetaost och örter som serverades tillsammans med ugnsrostad potatis och sallad
Ingredienser8 stora potatisar av fast sort1 vitlöksklyfta1/2 dl OlivoljaSalt & peppar1 msk färsk hackad Oregano1 msk färsk hackad RosmarinParmesanOlivoljaInstruktionerBörja med att skära dina potatisar i fyra klyftor vardera
Garnera som du vill, gärna med färskaörter. 30 g färskaörtkryddor, fint hackade - jag blandade persilja, timjan och körvel. 30 g färskaörtkryddor, fint hackade - jag blandade persilja, timjan och körvel
Helstekt ryggbiff med en pepprig kant och hackade färskaörter. Hacka färskaörter av valfri sort. Flingsalt, svartpeppar grovhackad, färskaörter (jag hade rosmarin, basilika, timjan och oregano Sätt ugnen på 170C. Ta ut köttet och lägg på folie, gnid in en färskaörterna på ovansidan och svep in i folie och låt vila minst 30 min
250 g körsbärstomater, havlerade. 250 g körsbärstomater, havlerade. Det vankas ugnsbakad torsk här idag och det blir en färggrann fiskmiddag med små tomater, örter, zucchini och kapris
En sak som retar mig är att jag köpte en färsk mejramsplanta som jag verkligen pysslade med för att hålla liv i till nyårsaftonen, den skulle pynta upp det hela lite
Jag har ett recept på vegetarisk lasagne som jag brukar dela med mig av och som efter mina matlagningskurser hemma i Edsbyn förra året spred sig som vinden
600 g små färskpotatisar 1 röd lök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör 1 dl blandade örter tex persilja, gräslök, rosmarin och oregano 1 citron salt & peppar 600 g torskfile 4 ark grillfolie. 600 g små färskpotatisar
Ta i när det gäller de färskaörterna som laxen ska vila på när den är i ugnen, som ni ser på våra bilder så var vi lite för snåla, dom har nämligen en tendens att krympa mycket mer än vad man kanske kan tro
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.