200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
jo, jag gillar ju som sagt tillbehör när det är grilltime. Här är ett bröd jag gjorde idag. Jag har ofta svårt för att ange exakta mängder då jag alltid "lär känna" varje deg
Helstekt ryggbiff med en pepprig kant och hackade färska örter. Hacka färska örter av valfri sort. Flingsalt, svartpeppar grovhackad, färska örter (jag hade rosmarin, basilika, timjan och oregano Sätt ugnen på 170C. Ta ut köttet och lägg på folie, gnid in en färska örterna på ovansidan och svep in i folie och låt vila minst 30 min
Strö över färska örter tillsammans med riven ost. Jag brukar variera örterna med det jag har hemma eller är sugen på och citrontimjan är en storfavorit för mig som jag ofta använder
provensalska örter. provensalska örter. Pasta med tomatsås, örter och keso (4 port). Slå på de krossade tomaterna och tillsätt buljongpulver, provensalska örter, salt och peppar och låt det koka ihop under ca 10 minuter. Pasta med tomatsås, örter och keso (4 port)
Finhacka eller klipp persilja och dill, och fördela över laxen. 1 msk Dijonsenap1 dl majonnäs1 stor vitlöksklyfta - pressadrivet skal och saft av en lime½ kruka persilja½ kruka dill5 dl Turkisk yoghurt - ev laktosfri1 tsk kryddblandning Himalayas Höjder - eller annan blandning, t ex italiensk salladskrydda eller Persailladeca ½ tsk saltca 10 varv med vitpepparkvarnenFinhacka dill och persilja
Ta i när det gäller de färska örterna som laxen ska vila på när den är i ugnen, som ni ser på våra bilder så var vi lite för snåla, dom har nämligen en tendens att krympa mycket mer än vad man kanske kan tro
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.