Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Passar perfekt till en grillad kyckling tillsammans med en kall sås gjord på örter, crème fraiche, majonnäs och en liten klick dijonsenap
Dela degen i två delar, kavla ut, rulla ihop och lägg i smorda och mjölade brödformar. "Limpor. Rågsikt, lite vetemjöl och rågmjöl, flottyr, mycket sirup
Därför lägger vi nu om kosten enligt bl a Autoimmun Kokbok av Karl Hultén och Cecilia Nisbet Nilsson och särskilt Hotet mot din Hjärna avDavid Perlmutter, som jag tidigare berättat
Koka upp grädden av valfri fetthalt ( jo vanlig fet är godast. Men här kommer en riktig goding, kanske för er som gillar en snabb god rätt som känns nyttig och fräsch
Vid slutet av blandningen i mjöl och bakpulver. 3/4 av koppen (250 g) av matolja. 1 kopp (300gram) av mjöl, slät. 3/4 av koppen (250 g) av matolja. 1 kopp (300gram) av mjöl, slät
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Idag är det bara tisdag och jag tänkte laga en rätt på min sons favoritkött. Vi är laddade och känner jag övriga gäster rätt, så lär vi hålla på ett tag, du hinner
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Om man inte vill ha gräslök i biffarna så kan man istället strö den över den färdiga rätten. Kör laxen för sig i matberedaren, lägg i samma skål som torsken och rör ner äggulor, chilisås, gräslök och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.