Lägg i lökarna med skal och låt dem koka i fem min. Jag köpte en påse viltkött och med lingon och enbär lagade jag den här vilda grytan med härliga smaker av skogen
Kokta blir nudlarna gråa och ser inte alls aptitliga ut, så min väldigt goda middag idag (currydoftande quorngryta med bovetenudlar) såg inte speciellt smarrig ut, tyvärr, men som min pappa alltid brukar säga
Dela bresaola-, och salamiskivorna i mindre bitar och täck ett serveringsfat med dem. Rosta brödet i stekpannan eller i ugnen med några droppar olivolja på varje skiva
Press i en vitlöksklyfta på slutet som får ligga i pannan cirka en halv minut. Hetta upp en panna med en skvätt olja och rosta på solrosfröna så de får lite yta
Ikväll blir det grillat för hela slanten och då har vi bjudit hit min sambos systrar med respektive. Idag har vi varit hos mina föräldrar och ätit middag, kålpudding, sås och potatis
Det roliga med dagens mat var svampsåsen - en sås min far hade älskat. Alldeles för ofta - tycker jag idag, inte då - blev det slantad prinskorv och lite lök som frästes i en panna, i med två dl vispgrädde, salt och peppar, ät med pulvermos med ett rått ägg i till
Skala räkorna och garnera med dem vid serveringen. Sjud i 15 minuter och red av med Maizena till önskad konsistens. Tärna fisken, tillsätt den och sjud i ytterligare 4-5 minuter. 300 g räkor med skal
Vispa osten ett par minuter tills den är krämig och har tjocknat något. Det här är mitt bidrag till säsongens bästa med temat Lingon för september månad hos Det gröna skafferiet
Jag har lagt ut receptet tidigare här på bloggen men då alltid med receptet lite omgjort. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.