Är det synd om fläskfilén?
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 800 g färsk fläskfilé
  • 100 g bacon
  • 50 g fetaost med rosmarin och soltorkad tomat
  • Flingsalt
  • Färsk timjan
  • 500 g jordärtskockor
  • Smör
  • 400 g blandade Vikentomater
  • 1 äpple Flingsalt
  • äpple
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 100 g getost
  • 1 Putsa filén fri från hinnor och skär ett snit längs med filén men inte ända ner. Platta ut den.
  • 2 Lägg baconskivor och fetaostskivor på hela filén och fäst ihop den med tandpetare. Salta och peppra runt om.
  • 1 Sätt ugnen på 225 grader 2Tvätta och skrubba jordärtskockorna och skär dem i två biter och lägg dem in en ugnsfast form. Salta och klicka över smör. Baka i ugn tills de är mjuka. Det tar ca 30-35 min Känn med potatissticka.
  • 1 Skölj och dela tomaterna.
  • 1 Dela osten i bitar och mixa med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.